Yapay zeka, lotoda asla seçmemeniz sayıları sıraladı!

Piyango Kazanma İhtimalinizi Artıracak İpuçları

ChatGPT’nin yaptığı detaylı bir araştırmaya göre, piyangoda daha az tercih edilen kombinasyonları seçmek, kazandığınızda aldığınız bireysel ikramiye miktarını artırabilir.

Sıralı Sayılar

Yapılan analize göre en sık yapılan hata, basit sayı dizilerinin tercih edilmesi. Örneğin, “1-2-3-4-5-6” veya “5’in katları” gibi düzenli örüntüler, çok sayıda oyuncu tarafından tercih edildiği için ikramiye payını azaltabiliyor.

Ardışık çiftler veya düzenli diziler cazip görünse de aslında yaygın tercih edildiklerinden dolayı pek de kazançlı değiller.

Kişisel Tarihler

Doğum günleri veya yıldönümleri gibi kişisel tarihlerin seçilmesi de oldukça yaygın bir tercih. Ancak, bu tarihlerin seçilmesi toplam sayı havuzunu daraltarak farklı biletler arasında çakışma riskini artırabiliyor.

Uğurlu Sayılar

Bazı kültürlerde uğurlu sayılar olarak kabul edilen “7” veya sembolik anlamı olan “13” gibi sayılar da sıklıkla tercih ediliyor. Ancak yapay zeka analizine göre, bu sayıları tercih etmek ödülü kalabalık bir gruba bölmek anlamına gelebilir.

Estetik Duran Sayılar

Görsel estetik de oyuncuların kararını etkileyen bir faktör. Simetrik kombinasyonlar gibi görünüşte estetik olan sayı dizileri seçmek kolay olsa da benzer kombinasyonların çok sayıda oyuncu tarafından tercih edilmesine neden olabilir.

Uzmanlara göre, piyangoda büyük ikramiye kazanma olasılığını artırmak mümkün olmayabilir ancak yapay zeka ile halkın genel tercihlerini analiz ederek yoğun olarak tercih edilen kombinasyonlardan kaçınarak ikramiye miktarını artırabilirsiniz. Yani mucizevi sayılar yerine daha az popüler kombinasyonları tercih etmek, aynı şansa sahip bir bilet ile daha yüksek kazanç sağlayabilir.

Related Posts

Kitaplar değişecek, tek kelimelik Hata 300 yıllık fizik bilgisini karıştırdı: Newton yer çekimi yasası yanlış çevrilmiş

Virginia Tech Üniversitesi araştırmacıları, Isaac Newton’ın birinci hareket yasasının 300 yıldır yanlış çevrildiğini ve öğretildiğini keşfetti. 1729’daki İngilizce çeviride yapılan kritik hata, fizik biliminin temel anlayışını değiştiriyor.

Yapay zekayla yapılan video hayrete düşürdü: Sosyal medya fenomenleri tarih boyunca olsaydı ne olurdu?

Yapay zekanın gelişim süreci tüm hızıyla sürüyor. Her geçen gün hayatımıza yeni yapay zeka robotları girerken, güncel yapay zeka robotlarının yetenekleri görenleri hayrete düşürüyor. Ozan Sihay isimli bir içerik üreticisinin sosyal medyadan paylaştığı video dikkat çekti. Google’ın geliştirdiği Veo 3 ile yapılan video, “Ya Vloggerlar tarih boyunca olsaydı?” başlığıyla paylaşılırken, video içeriğinde tekerleğin icadı, piramitlerin yapılış anı, Alper Tunga’nın savaş alanındaki görüntüsü, Kral Arthur’un kılıcı kayadan çıkarması, Pompeı patlamadan önceki görüntüler ve Titanik’teki insanların son anları gibi görüntülere yer verildi. Türkçe konuşan karakterler izleyenleri şaşırtırken, Veo 3’ün daha ne kadar ileri gidebileceği merak konusu oldu. Söz konusu video kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisi ilk kez bir insana yerleştirildi

Nöroteknoloji geliştikçe şirketlerin sunduğu teknolojiler de çeşitleniyor. Paradromics tarafından geliştirilen beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisi ilk kez bir insana başarıyla yerleştirildi.

Milyonlarca kullanıcısı olan iki iPhone modeli daha vintage listesine eklendi

Apple, iPhone 7 Plus ve iPhone 8 modellerini vintage listesine ayırdı. Bu cihazlarla ilgili sorun yaşandığında çözüm bulmak artık daha zor olacak.

TEKNOFEST ’e Eventex 2025’ten 4 uluslararası ödül

Dünyanın en prestijli etkinlik ödüllerinden biri olan Eventex Awards 2025’te, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı. Dijital formatta gerçekleşen ve dünya genelinden binlerce başvurunun değerlendirildiği programda TEKNOFEST; teknoloji, festival ve açık alan etkinliği gibi kilit kategorilerde toplam 4 ödülün sahibi oldu.

5G zararlı mı? Bilimsel açıklama geldi

Alman bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre 5G teknolojisi zararlıdır savu çürütüldü.