Windows Copilot “olamıyor”

Microsoft’un Yapay Zekâ Asistanı Copilot Popülerlikte Geride Kalıyor

Microsoft’un yapay zekâ destekli yardımcısı Copilot, rakiplerine göre popülerlik konusunda geride kalıyor. Geçtiğimiz yıl Copilot’ın haftalık kullanıcı sayısı 20 milyon olarak belirlenirken, rakibi OpenAI’ın ChatGPT’si 400 milyon haftalık kullanıcıya ulaştı. Bu rakamlar, Microsoft’un YZ asistanının geleceği hakkında endişelere yol açtı.

Microsoft, Copilot’ı OpenAI’ın modelleri üzerinde geliştirmiş olsa da, araç halen kullanıcılar tarafından yeterince tercih edilmiyor gibi görünüyor. Copilot’ın Windows 11, Microsoft 365 ve Edge tarayıcıya eklenmesi de kullanıcı sayısını artırmaya yetmedi.

Microsoft, Copilot’ı OpenAI’dan daha bağımsız hâle getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, Inflection AI’dan Mustafa Suleyman ve ekibini transfer eden şirket, Copilot’ı yeniden tasarlayarak aracın belirli internet sitelerinde kullanıcı adına işlem yapabilme yeteneği gibi yeni özellikler eklemeyi planlıyor.

Şimdilik Microsoft’un Copilot’ı, Windows kullanıcılarının dikkatini çekmekte başarılı olamıyor. Yeni özelliklerin devreye girmesiyle birlikte, Copilot’ın popülerliğinin artması bekleniyor.

Related Posts

Sızdırılan belgeler, yapay zekanın aslında nasıl geliştirildiğini ortaya koydu

Yapay zeka teknolojilerinde insan emeği, ucuz işgücüyle temel rol oynamaya devam ediyor.

OPPO bugüne kadarki en iyi katlanabilir telefonunu mu yaptı?

Dünyanın en ince kitap tarzı katlanabilir telefonlarından biri olan OPPO Find N5, şık tasarımı, güçlü performansı ve uzun pil ömrüyle katlanabilir telefon pazarında dengeleri değiştirmeye mi geliyor?

Renault Boreal sahneye çıkıyor: Türkiye’de üretilecek, 50 ülkeye ihraç edilecek

OYAK ve Renault iş birliği ile Renault Boreal’in, Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretileceği açıklandı.

ASÜ ile Malezya arasında bilimsel iş birliği köprüsü kuruldu

AKSARAY / METİN KURT Aksaray Üniversitesi (ASÜ), uluslararası akademik iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. ASÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İlker Camkerten ve Prof. Dr. Ramazan İlgün, 21-28 Haziran 2025 tarihleri arasında …

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Güneş ışığından elektriğe öncü proje! Otoyollar elektrik üretiyor

Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche kasabasında hayata geçirilen dünyanın ilk güneş enerjili otoyolu, 2880 adet güneş paneliyle donatılmış 1 kilometrelik bir yol olarak dikkat çekti. Bu yenilikçi proje, hem çevre dostu enerji üretimini …