Görme Engelliler Yapay Zeka Eğitimi Aldı

Türkiye Körler Vakfı, Ankara Kalkınma Ajansı’nın Desteğiyle Yapay Zeka Eğitimini Tamamlayan 12 Görme Engelliye Sertifikalarını Teslim Etti

Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Türkiye Körler Vakfı tarafından düzenlenen yapay zeka teknolojileri eğitimini başarıyla tamamlayan 12 görme engelli vatandaşa sertifikaları verildi. ‘2024 Yılı Sosyal Yenilik ve Kalkınma Teknik Destek Programı’ kapsamında gerçekleşen eğitimde, 6’sı kadın ve 6’sı erkek toplam 12 görme engelli birey, 85 saat süren eğitim programında yapay zeka teknolojileri konusunda eğitim aldı. Eğitim sayesinde kursiyerler yapay zeka tabanlı araçları kullanabilme becerisi kazanarak istihdama katkı sağladı. Eğitimi başarıyla tamamlayan 12 kursiyere sertifikaları takdim edildi.

İlgili proje hakkında konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan, “Yapay zeka ve dijital dönüşüm, modern çağın hızla ilerleyen araçlarıdır. Bu kapsamda Türkiye Körler Vakfı ile işbirliği yaparak körlerimizin hayatına dokunmayı hedefliyoruz. Bugün burada gerçekleşen sertifika töreni, başarılı bir eğitim programının sonucudur ve gelecekte yapabileceklerimize ışık tutmaktadır. Yeni kursiyerlerle daha ileri seviyede eğitimlerle beraber kör vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

“Yapay Zeka İle Görme Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracağız”

Türkiye Körler Vakfı Başkanı Belma Yılmazyiğit, projenin çok değerli bir eğitim süreci sunarak, “Görme engelli kardeşlerimize bu fırsatı sunabilmek, Türkiye’de yeni algılanmaya başlanan bir adımdır. Yapay zeka ile ilerleyerek daha geniş kitlelere ulaşabileceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Eğitmen İbrahim Elibal ise kursiyerlerin bilgisayar eğitimi alarak Excel, Word ve algoritma konularında temel bilgiler edindiklerini belirterek, “Yapay zeka aşamasında ise birebir kodlama öğretildi ve kursiyerler bu sayede yeni iş alanlarında ve günlük hayatta yapay zekanın kullanımını deneyimleme fırsatı buldular” açıklamasını yaptı.

Kursiyerlerden biri olan Yasemin Çaycı, eğitimin yaşamlarında önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, “Yapay zeka, görme engelli bireylerin hayatını daha kolay hale getirecek bir teknolojidir. Excel mantığını çözerek yapay zekayı etkili bir şekilde kullanabiliriz. Bu eğitimle hayata pozitif bir bakış açısı kazandık” dedi.

Diğer bir kursiyer Adem Yılmaztürk ise eğitimin verimli geçtiğini belirterek, “Yapay zeka, günlük hayatta birçok alanda kullanılmaktadır ve biz görme engelliler için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Bu eğitimle yapay zekanın işlevselliği hakkında bilgi edindik ve kendi hayatımızda nasıl kullanabileceğimizi öğrendik” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

AÖL SINAV TARİHLERİ 2025: AÖL sınavları ne zaman? MEB 2024 2025 Açık Lise 3. Dönem sınav takvimi!

MEB AÖL 3. Dönem sınavları ne zaman yapılacak, sorusu Temmuz ayının gelmesiyle beraber Açık Lise öğrencilerinin yoğunlaştığı konulardan oldu. Açık Öğretim Lisesi 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı 3. dönem kayıt yenileme işlemleri tamamlandı. Yapılan resmi açıklamaya göre 3. dönem açık lise sınavları temmuz ayında gerçekleşecek ve öğrenciler açık lise sınav giriş belgelerini söz konusu sınavdan önce MEB.gov.tr duyurusu ile alabilecekler. Söz konusu Açık Öğretim Lisesi sınavları öncesi AÖL sınav giriş belgesi sorgulama ekranı MEB duyurusu ile erişime açılacak. Öğrenciler dönem sınavlarına fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli bir kimlik belgesi ile girecekler. Sınav giriş belgesinde fotoğrafı bulunmayan öğrenciler sınava alınmayacak. İşte, Açık Öğretim Lisesi 2024 2025 AÖL sınav takvimi hakkında bilgiler.

Metrolar çalışıyor mu 29 Haziran 2025 Pazar? | İstanbul’da bugün metrolar kapalı mı, M2 ve M7 metrolar çalışıyor mu, açık mı? İşte kapatılan metro durakları!

İstanbul kapalı metro istasyonları 29 Haziran Pazar, İstanbul Valiliği kararı ile belli oldu. Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada, Yenikapı-Hacıosman, Taksim ve Şişhane istasyonları, M7 Yıldız-Mahmutbey metro hattının Fulya ve Yıldız istasyonları ile Taksim-Kabataş füniküler hattı ile ilgili alınan karar duyuruldu. Pazar günü toplu taşıma araçlarını kullanacak olan vatandaşlar ise yapılan açıklama sonrası bugün metrolar çalışıyor mu, sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, İstanbul’da metrolar kapalı mı, açık mı? Bugün M2 ve M7 metrolar çalışıyor mu? İşte, 29 Haziran Pazar kapatılan metro durakları ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2025 başvurusu (2. alım tarihi) | Sağlık Bakanlığı 18 bin sözleşmeli personel alımı ne zaman, ÖSYM KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı, işçi alımı başvurusu başladı mı? Bakan Memişoğlu’ndan başvuru tarihi açıklaması!

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2. etap başvurusu 2025 son durum gelişmeleri ile gündemde yer alıyor.15.342 sözleşmeli personel alımı için Mayıs ayında yapılan atamaların ardından, tüm dikkatler bir sonraki Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel ve işçi alımı başvurusuna çevrildi. ÖSYM KPSS tercih kılavuzu ve İŞKUR başvuru ekranından açılmasıyla Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel ve işçi alımı başvuruları başlayacak. Bakanlığa bağlı merkezlerde görev yapacak olan temizlik, güvenlik personeli gibi işçi alımları ise İŞKUR üzerinden gerçekleşecek. Hemşire, diyetisyen, sağlık teknikeri, teknisyen, tıbbi sekreter ve büro personeli gibi çeşitli kadrolarda yapılacak atamalar ÖSYM KPSS tercih kılavuzunda belli olacak. Öte yandan Bakan Memişoğlu 2025 yılı Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili tarih vermişti. Gözler şimdi Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanı alımı kadro ve branş dağılımları ile başvuru şartları ve kılavuzunda. Peki, Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımı ne zaman, başladı mı?

YKS gözetmen ücreti ne zaman yatacak? YKS görevli ücretleri ne kadar?

ÖSYM YKS görevli ücretleri ne zaman yatacak 2025, gerçekleştirilen YKS sınavı ardından merak konusu oldu. Peki, YKS gözetmen ücreti ne zaman yatacak? YKS görevli ücretleri ne kadar?

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nedir, üyeleri kimler? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasının ortak sesi olarak 1969 yılında kurulan ve 57 üye ülkeyi bir araya getiren uluslararası bir örgüttür. İslam dünyasının haklarını korumak, üye devletler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İİT, Filistin meselesi gibi kritik konularda önemli bir rol üstleniyor. Peki, İslam İşbirliği Teşkilatı nedir? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu, kimler üye?